Assortiment strass - Kizzmo

Uitloggen
085 104 70 61
Ga naar de inhoud
Strass steentjes

Ons assortiment strass steentjes bestaat uit de volgende categorieën;

Swarovski - fijn geslepen kristallen afkomstig uit Oostenijk.
Preciosa - iets voordeliger kristallen gemaakt in Tsjechië.
Huismerk - nog voordeliger uit China.

Wat zijn de verschillen?
Kizzmo
Swarovski®
Swarovski is de naam van de fijn geslepen en gepolijste kristallen afkomstig uit Oostenrijk. Ze werden met precisie ontworpen door Daniel Swarovski en kregen zijn naam mee als handelsmerk. Swarovski steentjes zijn steentjes van de hoogste kwaliteit. De steentjes zijn geslepen in 14 facetten. Ze worden vervaardigd in allerlei kleuren. Hun kleurenspectrum komt tot uiting in de lichtweerkaatsingen, waardoor ze schitteren als briljanten. Ze vangen net als diamant het fijnste zonnestraaltje op.

Preciosa®
In Tsjechië bevindt zich de Czech Preciosa Crystals fabrikant en deze stenen hebben 8 tot 12 facetten. Ook deze stenen zijn van uitstekende kwaliteit, hebben een prachtige glans en hele mooie effecten. Preciosa steentjes worden veel toegepast in de artiestenwereld. Dit omdat Preciosa kristal door minder facetten minder verdeeld is. Hierdoor is de schittering bij grotere afstanden wat intenser en straalt verder dan bij Swarovski. De kleur van het "Preciosa Kristal" is iets minder helder dan de kleur van het "Swarovksi Kristal" maar door de intensere schittering komt de steen van een afstand heel helder over.

Ons huismerk
Deze steentjes komen uit China. Voordelig en prima kwaliteit. Interessant als grote hoeveelheden ingezet worden op de kleding.

De afgebeelde steentjes, Crystal AB kleur, zijn uit voorraad verkrijgbaar. Deze worden door ons ook in grote aantallen verwerkt op de diverse turnpakken. Van beide merken kunnen wij alle soorten, kleuren en maten op aanvraag leveren.
De meeste steentjes worden aangeboden in 5 verschillende formaten; ss10=2,8mm ss12=3,2mm ss16=4,0mm ss20=4,8mm ss30=6,5mm ss34=7,3mm.

Hot Fix rhinestones
Deze steentjes hebben een hot-fix lijm laagje en kunnen gemakkelijk worden aangebracht met een strijkijzer of een speciale Hot-Fix applicator. Als de applicatie verwarmd is, smelt het laagje even. Eenmaal afgekoeld is het lijmlaagje super-vast gehecht aan de ondergrond. Zijn deze rhinestones eenmaal met hot-fix gefixeerd dan zullen deze niet los laten in de wasmachine tot 60 graden.
Terug naar de inhoud